Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

Επιλογή μπανιέρας... Μαντεμένια ή Ακρυλική?

Η απάντηση δεν είναι εύκολη και χρειάζεται να δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά.

Μαντεμένιες μπανιέρες:

Τα πλεονεκτήματα μιας μαντεμένιας μπανιέρας σταματούν στη στιβαρότητα και τη σιγουριά που εμπνέει σαν υλικό ο επισμαλτωμένος χάλυβας και στο ότι ειναι δύσκολο να χαράξουν.
Δυστυχώς αυτού του τύπου οι μπανιέρες άγουν την θερμότητα με αποτέλεσμα τις κρύες μέρες του χειμώνα να είναι παγωμένες. Επίσης στη περίπτωση που μας πέσει κάτι και φύγει το σμάλτο της μπανιέρας, αυτό δεν επιδιορθώνεται ποτέ, ενώ αν καταφύγουμε στην επισμάλτωση όλης της μπανιέρας είναι κάτι οικονομικά ασύμφορο.
Ένα ακόμη μειονέντημα των μπανιερών αυτών είναι ότι τα σχήματα και τα σχέδια που υπάρχουν είναι περιορισμένα, γιατί ο χάλυβας είναι πολύ δύσκολος στην διαμόρφωση, ενώ δεν υπάρχει η δυνοτότητα τοποθέτησης συστήματος υδρομασάζ.

Ακρυλικές μπανιέρες απλές:

Απλές ακρυλικές είναι οι μπανιέρες με ακρυλικό φύλο 3-5 χιλιοστών.
Κάποια από τα πλεονεκτήματά τους είναι ότι οι ακρυλικές μπανιέρες είναι αδρανείς στις θερμοκρασίες και μένουν ουδέτερες πάντα. Επισκευάζονται αν χαραχτούν και επίσης λειαίνονται αν θαμπώσουν με την πάροδο του χρόνου και τη χρήση χλωριούχων διαλυμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυαλάδα τους κρατά πολύ περισσότερο από αυτή των μαντεμένιων.
Στις ακρυλικές μπανιέρες υπάρχει μεγάλη ποικιλία διαστάσεων, σχημάτων καθώς υπάρχει και η δυνατότητα τοποθέτησης συστήματος  υδρομασάζ-αερομασάζ, χρωματοθεραπείας ή ακόμα και οζονοθεραπείας. Εμφανισιακά είναι σίγουρα πολύ πιο εντυπωσιακές μέσα στο μπάνιο από ότι οι μαντεμένιες μπανιέρες.
Στα μειονεκτήματα των απλών ακρυλικών μπανιερών του λεπτού φύλλου (3-5 χιλιοστών),  συγκαταλέγεται το γεγονός ότι μπορεί αν χτυπηθούν να ραγίσουν και η επισκευή τους να αφήσει κάποιο σημάδι, ενώ όταν πέφτει το νερό επάνω τους ακούγεται.

Ακρυλικές μπανιέρες ενισχυμένες:

Σε αυτή την κατηγορία οι ακρυλικές μπανιέρες νικούν καθαρά τις μαντεμένιες.
Ο λόγος έιναι ότι για τα μειονεκτήματα της ευαισθησίας στα χτυπήματα και του περίεργου ήχου του νερού όταν πέφτει επάνω τους έχουν βρεθεί λύσεις.
Η κάθε εταιρεία-κατασκευαστής χρησιμοποιεί τις καινοτομίες του. Έτσι στην εταιρεία μας θα βρείτε δύο από του μεγαλύτερους οίκους που προσφέρουν καινοτόμα προϊόντα στην κατηγορία των ενισχυμένων ακρυλικών μπανιερών.
Η Carron έχει εφεύρει το Carronite όπου σε όλη τη μάζα της μπανιέρας υπάρχει ειδική επίστρωση ρητίνων και στο πάτωμα υπάρχει ειδική ενίσχυση με ξύλο.
Η Villeroy & Boch έχει εφεύρει το Quaryl όπου το μίγμα ακρυλικού εμπεριέχει χαλαζία. Με την καθολική ενίσχυση της μπανιέρας σε πάχος τουλάχιστον ενός εκατοστού με αυτό το ειδικό υλικό επιτυγχάνεται η στιβαρότητα και η στιλπνότητα. Επίσης το Quaryl μένει λαμπερό γαι όλη τη ζωή της μπανιέρας.

Η Carron δίνει 25 χρόνια εγγύηση και η Villeroy & Boch εφόρου ζωής για τις μπανιέρες τους.
Να σημειωθεί ότι κανένας κατασκευαστής μαντεμένιων λουτήρων δεν δίνει καμία εγγύηση.

SQUARO by Villeroy & BochΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου