Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

Ανοξείδωτοι Νεροχύτες και Συντήρηση

Οι παρακάτω πληροφορίες αφορούν τον νεροχύτη σας, το υλικό με το οποίο έχει κατασκευαστεί και το πώς να τον συντηρείτε, μετά την τοποθέτησή του στην κουζίνα σας, έτσι ώστε να τον διατηρήσετε καθαρό και γυαλιστερό όπως την πρώτη μέρα.

Σχετικά με το ανοξείδωτο …….
1. Είναι υγιεινό. Η στιβαρότητα της μεταλλικής επιφάνειας δυσκολεύει τη συσσώρευση και την επιβίωση των μικροβίων. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που το ανοξείδωτο χρησιμοποιείται ευρέως στις κουζίνες.
2. Είναι εύκολο στο καθάρισμα. Με μόνο μερικές ενέργειες συντήρησης, μπορείτε να κρατήσετε την αρχική όψη του για χρόνια.
3. Είναι μηχανικά ανθεκτικό. Τα ανοξείδωτα προϊόντα αντέχουν σε χτυπήματα και γρατσουνιές.
4. Είναι οικολογικό. Περίπου το 70% του ανοξείδωτου σε κάθε ανοξείδωτο προϊόν είναι ανακυκλώσιμο.
5. Είναι ανθεκτικό στη διάβρωση. Ένα φιλμ αυτό-ανάπλασης στην επιφάνεια, το προστατεύει από τη διάβρωση. Βοηθάει την επιφάνεια να επισκευαστεί μόνη της αμέσως, ακόμα και όταν γρατσουνιστεί.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΒΛΑΒΕΣ
Όλοι οι νεροχύτες είναι κατασκευασμένοι από μη μαγνητικό ανοξείδωτο, το οποίο είναι μεταλλουργικά ανίκανο να σκουριάσει ή να διαβρωθεί σε κανονικές συνθήκες.
Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των ανοξείδωτων είναι ότι το οξυγόνο της ατμόσφαιρας συνδυάζεται με το ανοξείδωτο για να ‘’καλύψει’’ κάθε εκτεθειμένη επιφάνεια με ένα είδος προστατευτικού φιλμ, το οποίο ‘’επιδιορθώνει’’ άμεσα την επιφάνεια που έχει γρατσουνιστεί.
Παρόλα αυτά, μπορεί να υπάρξουν σημεία σκουριάς, αν ισχύει μία από τις παρακάτω περιπτώσεις:

a) Επαφή με απορρυπαντικά που έχουν βάση το χλώριο:
Το χλώριο αντιδρά χημικά με το ανοξείδωτο και οδηγεί στη σκουριά. Ένας μεγάλος αριθμός από απορρυπαντικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο περιέχουν χλώριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και ατμοί απορρυπαντικών με χλώριο (π.χ. μπουκάλι απορρυπαντικού χωρίς καπάκι) προκαλούν σκουριά.

Γι’ αυτό,
• ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΧΛΩΡΙΟ.
• ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΥΧΑΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΑΦΘΟΝΟ ΝΕΡΟ.
• ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΜΕ ΧΛΩΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΡΟΧΥΤΗ.

b) Παρατεταμένη επαφή με μαγειρικό αλάτι:
Το μαγειρικό αλάτι περιέχει Χλώριο (χημική φόρμουλα NaCl). Αν παραμείνει αλάτι μερικές φορές στην επιφάνεια, προκαλεί σκουριά.

Γι’ αυτό,
ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΥΧΟΝ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΧΥΤΗ.

c) Επαφή με σκουριασμένα αντικείμενα ή ρινίσματα σιδήρου:
Αν ο ανοξείδωτος νεροχύτης έρθει σε επαφή με κάποιο ανοξείδωτο αντικείμενο (π.χ. σκουριασμένη βίδα) ή ρινίσματα σιδήρου, η επιφάνεια που βρίσκεται από κάτω θα σκουριάσει επίσης. Αυτή η κατάσταση συνήθως συμβαίνει κατά τη διάρκεια ανακαινίσεων στο σπίτι/κουζίνα, όταν το προσωπικό της ανακαίνισης δουλεύει στο σπίτι/κουζίνα και δε δίνει προσοχή στο νεροχύτη.

Γι’ αυτό,
ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ/ΚΟΥΖΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου