Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Συμβουλές Καθαρισμού Γρανιτένιων Νεροχυτών

Συμβουλές καθαρισμού:
Για την καθημερινή φροντίδα του νεροχύτη σας, αρκεί ένα απλό πλύσιμο και στέγνωμα με ύφασμα: Πλύνετε την επιφάνεια με ζεστό νερό και ένα μαλακό απορρυπαντικό ή υγρό για τα πιάτα, χρησιμοποιώντας μία νάιλον βούρτσα με κυκλικές κινήσεις.
Ξεβγάλτε λεπτομερώς και στεγνώστε την επιφάνεια με ένα στεγνό μαλακό πανί.
Το συχνό στέγνωμα αποτρέπει το σχηματισμό αλάτων στην επιφάνεια του νεροχύτη, σε περιοχές με υψηλό βαθμό σκληρότητας του νερού.

Επίμονοι λεκέδες και σημάδια: 
Τα περισσότερα σημάδια στην επιφάνεια του νεροχύτη προκαλούνται από τα άλατα του νερού που επικάθονται στην επιφάνεια του μετάλλου, ειδικά σε περιοχές με υψηλό βαθμό σκληρότητας του νερού.
Τέτοιοι λεκέδες μπορούν να αποφευχθούν εντελώς με τον καθημερινό καθαρισμό του νεροχύτη, όπως περιγράφεται πιο πάνω.

Στίγματα οξείδωσης:
Τα σημάδια σκουριάς είναι πάντοτε αποτέλεσμα εξωτερικών παραγόντων  (π.χ. ύπαρξη σιδηρούχων μορίων στο νερό, μόρια από κατσαρόλες, μεταλλικών σκευών ή συρμάτινα σφουγγάρια που έχουν επικαθήσει στην επιφάνεια του νεροχύτη). Για την απομάκρυνση τέτοιων λεκέδων, χρησιμοποιήστε ειδικό καθαριστικό για συνθετικές επιφάνειες σε μαλακό πανί ( π.χ. ειδική κρέμα Multiclean).

Μη χρησιμοποιείται ποτέ:
Αποξεστικά ή λειαντικά υλικά ( π.χ. λίμες, ράσπα, σπάτουλες), καθώς θα εξασθενίσουν και θα γρατζουνίσουν την επιφάνεια του νεροχύτη καταστώντας την ευαίσθητη στους λεκέδες.
Ισχυρά αλκάλια ( διάλυμα αμμωνίας και καυστικού νατρίου ).
Χημικά για την απόφραξη των σωληνώσεων που προϋποθέτουν το γέμισμα του νεροχύτη με νερό για να δράσουν.

ΠΗΓΗ: Franke Hellas


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου