Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Γιατί να επιλέξω Θερμοστατική μπαταρία μπάνιου


Πως λειτουργεί μία θερμοστατική μπαταρία;

Η θερμοστατική μπαταρία μπάνιου διασφαλίζει νερό σε συγκεκριμένη προεπιλεγμένη θερμοκρασία, ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις της πίεσης του νερού. Χάρη στη θερμοστατική μπαταρία μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του νερού με το ένα χέρι, πριν καν ανοίξετε τη ροή του νερού. Με αυτό το τρόπο είναι εύκολο να διατηρήσετε τη θερμοκρασία σταθερή και να μην ξοδεύετε νερό ώσπου να επιτευχθεί η ιδανική θερμοκρασία για το μπάνιο ή το ντους σας!

Ρύθμιση θερμοκρασίας νερού: μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία έως τους 38 °C για αποφυγή εγκαύματος. Μερικές μπαταρίες επιτρέπουν στη θερμοκρασία να ανέβει και ως τους 41°C πατώντας ένα ειδικό κουμπί.

Ρύθμιση πίεσης ροής νερού: μερικά μοντέλα διαθέτουν σύστημα ρύθμισης νερού. Στη περίπτωση που το κρύο νερό διακοπεί τελείως, η θερμοστατική μπαταρία κόβει αυτόματα και τη τροφοδοσία ζεστού νερού.

Χρήσεις:

Στη μπανιέρα: Η μπαταρία είναι εξοπλισμένη με ειδικό ρουξούνι που σας επιτρέπει να γεμίσετε τη μπανιέρα με νερό και με ξεχωριστή έξοδο για να συνδέσετε το σπιράλ και το τηλέφωνο.

Στο ντους : Μπορείτε να συνδέσετε απευθείας το σπιράλ πάνω στη μπαταρία, η οποία δεν διαθέτει ξεχωριστό ρουθούνι.

Πλεονεκτήματα:

Ασφάλεια : Η θερμοκρασία ρυθμίζεται έως τους 38°C με αποτέλεσμα να αποφεύγονται τα εγκαύματα (40° για μερικά μοντέλα), ειδικά για τα παιδιά. Καθώς οι θερμοστατικές μπαταρίες διαθέτουν σύστημα ασφάλειας που ενεργοποιείται αυτόματα όταν η παροχή κρύου νερού διακοπεί ή μειωθεί, η μπαταρία διατηρεί συγκεκριμένη θερμοκρασία στο νερό κατά τη διάρκεια του ντους. Έτσι προστατευόσαστε από ξαφνικές αλλαγές στη παροχή νερού (παράλληλη ροή νερού από τη βρύση ή τράβηγμα καζανακιού).

Οικονομία : Χάρη στο ρυθμιστή ροής και πίεσης μπορείτε να εξοικονομήσετε νερό, χρησιμοποιώντας μόνο τη ποσότητα που χρειάζεστε.

Άνεση : Η θερμοστατική μπαταρία σας εγγυάται την ακριβή θερμοκρασία την ώρα του ντους ή του μπάνιου σας. Σε περίπτωση αλλαγής πίεσης του κρύου ή του ζεστού νερού, η μπαταρία ρυθμίζει τη θερμοκρασία και σας προσφέρει τη προεπιλεγμένη θερμοκρασία νερού. Αν διακοπεί τελείως η ροή κρύου νερού, διακόπτεται αυτόματα και η ροή του ζεστού νερού.


Θερμοστατική μπαταρία μπανιέρος του
Γερμανικού οίκου Grohe.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου